Αθήνα: Κυριακάτικο Μεσημέρι με μουσικό αφιέρωμα «εδώ Κωνσταντινούπολη»

514

Ισχύει Προσφορά Μενού για 20 αναγνώστες που θα κάνουν κράτηση μόνο μέσω του constantinoupoli.com

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου (φωνή) και ο Μανώλης Καρπάθιος (κανονάκι), σε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά ελληνικά και τούρκικα τραγούδια, που ταιριάζει αρμονικά με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης». Τους δύο σπουδαίους μουσικούς συνοδεύουν οι, επίσης εξαιρετικοί, Γιώργος Παππάς (ούτι), Χρυσάνθη Γκίκα (πολίτικη λύρα) και Γιώργος Τζανέτος (κρουστά).

 

Το constantinoupoli.com κάνει μια ξεχωριστή προσφορά (δείτε αναλυτικά παρακάτω)για τους αναγνώστες μας για όσους από τους αναγνώστες μας κάνουν κράτηση, χωρίς επιπλέον κανένα κόστος. (Τηλέφωνο κρατήσεων: 6983175780).

 

H Προσφορά ισχύει για τα πρώτα 20 άτομα

 

*Λόγο των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί  χρονική σειρά προτεραιότητας στην εξυπηρέτηση των κρατήσεων. .

 Κυριακάτικο Μεσημέρι με αφιέρωμα: «εδώ Κωνσταντινούπολη»

  • Με τον Γρηγόρη Νταραβάνογλου
O Άρχων Μαΐστωρ της Μ.Χ.Ε. κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου είναι ερμηνευτής διεθνούς φήμης και ακτινοβολίας με πάρα πολλές δημόσιες εμφανίσεις στην τηλεόραση και σε διάφορες αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Διδάχτηκε την ψαλτική τέχνη στο Πατριαρχείο. Το 1978 πήγε στις ΗΠΑ με τον τίτλο του δομέστικου του Πατριαρχείου, όπου διηύθυνε τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Έχει ψάλει σε πολλούς ναούς εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς επίσης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στον Καναδά, στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ιταλία και στην Κύπρο, όπου και τιμήθηκε.
Είναι ιδρυτής και χοράρχης πολυμελούς Βυζαντινής χορωδίας που φέρει τ’ όνομά του. Κατά καιρούς, έχει διευθύνει και την χορωδία του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών. Την Κυριακή 25.1.2009, Εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου τιμήθηκε, σεπτή εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου με το οφίκιο του «Άρχοντος Μαΐστορος της Μ.τ.Χ.Ε.».

 


Το εστιατόριο Πέραν (Λεωφ. Δεκέλειας 20, Νέα Χαλκηδόνα)

Οι γεύσεις και τ’αρώματα της ιστορικής περιοχής Πέραν της Κωνσταντινούπολης, είναι ζωντανές στη μνήμη όσων έζησαν ή επισκέφθηκαν την Πόλη. Οι κεντρικές κολώνες του χώρου είναι ακριβή αντίγραφα των κολονών της Αγίας Σοφίας , ενώ οι περιμετρικές έχουν τον αρχιτεκτονικό ρυθμό που έχουν οι κολώνες των αναπαλαιωμένων κλασσικών στην Ιstiklal
politiki_kouzina2013_680_1_266616_429535 (1)
Σαν μια παλιά γκραβούρα το Πέραν ζωντανεύει τις αισθήσεις μας με εικόνες, γεύσεις, μουσικές και μυρωδιές αυθεντικότητας και νοσταλγίας. Η μουσική σκηνή του Πέραν φιλοξενεί αξιόλογους καλλιτέχνες που διασώζουν τη μουσική κληρονομιά της Πόλης.
10912576_10205545675792233_619730349_n
Ο Eθνομουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας της εκπομπής “Αλάτι της Γης” Γιασεμή & Νίκος Σαραγούδας , Σωκράτης Σινόπουλος και χορωδία γυναικών Νέας Ερυθραίας στο τραπέζι.
Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες έφυγαν από το Πέραν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ανάμεσα τους και ο Μίμης Πλέσσας ο οποίος αναφέρει:
πλεσσας

Η Κουζίνα του Πέραν

Το Πέραν, σεβόμενο την παράδοση,  αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τη γαστρονομική κληρονομιά της Πόλης, μεταλαμπαδεύοντας τη μοναδικότητα και τον πλούτο της παραδοσιακής αυτής κουζίνας στο ομώνυμο εστιατόριο στην Αθήνα.
Το εστιατόριο για την βραδιά της εκδήλωσης κάνει μια ξεχωριστή προσφορά, φτιάχνοντας ένα ιδιαίτερο μενού αποκλειστικά για τους αναγνώστες του constantinoupoli.com.
.

Το Mενού περιλαμβάνει τα παρακάτω πιάτα:

  • ΟΡΕΚΤΙΚΑ (ανά 4 άτομα)
ορεκτικα Πολιτικη κουζινα
     Κοτόπουλο με κάρυ, μέλι σταφίδα μαγιονέζα.
Μελιτζανοσαλάτα παραδοσιακή
   Χαιδαρί, πολίτικο τζατζίκι με καρότο , άνιθο και βούτυρο γάλακτος.
τζατζικι
     Μελιτζανοσαλάτα παραδοσιακή, με σκόρδο.
melitzanosalata-me-skordo
     Πίτα Καισαρείας, με παστουρμά , ντομάτα , κασέρι.
Πίτα Καισαρείας παστουρμά
     Σαλάτα ΠΕΡΑΝ: ρόκα, μαρούλι, λιαστές ντομάτες, καρύδι, ρόδι, παρμεζάνα, balsamico.
Πολίτκη Σαλάτα
  • ΚΥΡΙΟ ΠΙΑΤΟ (ατομικό)

Ούρφα κεμπάπ το μπιφτέκι μας , το παρασκευάζουμε από μοσχάρι , αρνάκι γάλακτος και μοσχάρι γάλακτος – ψημένο στα κάρβουνα,
Ούρφα κεμπάπ
ή Σις κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο με παραδοσιακή συνταγή Μ.Ασίας
Πολίτκo Κοτόπουλο Κάρυ
ή Ούρφα Αλί Ναζίκ παραδοσιακή Τούρκικη συνταγή. Ούρφα κεμπάπ , με σάλτσα ντομάτας , πουρέ μελιτζάνας , ελαφρά αρωματισμένο με σκόρδο , ψημένο στον ξυλόφουρνο
Ούρφα Αλί Ναζίκ
ή Σεμπζελί κεμπάπ ούρφα κεμπάπ , με σάλτσα ντομάτας , μανιτάρια , τριμμένη φέτα , ελαφρά πικάντικο , ψημένο στο ξυλόφουρνο.
Σεμπζελί κεμπάπ
  • ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ (ατομικό)

  Καζάντιμπι
kazandibi

Αρχική Τιμή κατά άτομο 35,00€
Ειδική έκπτωση για τους αναγνώστες του constantinoupoli.com 25,00€.
 (Η προσφορά ισχύει μόνο για όσους κάνουν κράτηση τηλεφωνικά ή μέσω του constantinoupoli.com).
.

Επιπλέον στην τιμή του Μενού περιλαμβάνονται:

  • H Είσοδος συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της Προσφοράς.
  • Συμπεριλαμβάνεται η κατανάλωση σε αναψυκτικά , κρασί Πέραν ερυθρό Cabernet ήλευκό Sauvignon (2 ποτήρια κρασί / ανά άτομο) .
  • Όλα τα φαγητά είναι φρέσκα και παρασκευάζονται στο ΠΕΡΑΝ με τη φροντίδα του Αρμένιου σεφYilderim Avraam, γέννημαθρέμμα της Πόλης.
  • Όλα τα κρέατα είναι φρέσκα και Ελληνικά και ψήνονται στα κάρβουνα.
  • Στις πίτες και όπου απαιτείται φούρνος , χρησιμοποιούμε παραδοσιακό πέτρινο ξυλόφουρνο.
avraam
Αρμένιος Σεφ, Yilderim Avraam, γέννημα–θρέμμα της Πόλης.
ξυλοφουρνος
Παραδοσιακός Πέτρινος Ξυλόφουρνος.

Όσοι δεν επιθυμούν το Μενού:

Σε περίπτωση μη επιλογής του ειδικού μενού των 25,00 € , η κράτηση σε τραπέζι προϋποθέτει ελάχιστη κατανάλωση 15,00 € (ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο) συν την είσοδο 5,00 €.
  • Μπαρ
Για όσους δεν επιθυμούν φαγητό λειτουργεί bar με είσοδο 5,00€ και ελάχιστη κατανάλωση 5,00 €.

Κάντε την Κράτηση σας:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για την κράτηση σας:

[contact-form-7 id=”4967″ title=”Χωρίς τίτλο”]

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε ή να μας στείλετε e-mail για να κάνουμε κράτηση για εσάς και την παρέα σας. Δεν απαιτείται καμία προκαταβολή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όταν ο αριθμός των καλεσμένων ξεπεράσει τους 80 οι κρατήσεις δεν θα γίνονται πια δεκτές.

  • Τηλέφωνο κρατήσεων: 6983175780 (Διαθέσιμο όλες τις ώρες), ή 

    Στο e-mail : info.constantinoupoli@gmail.com 

     .
 (Διαθέσιμες Θέσεις που απομένουν: 20)

.

Θα σας περιμένουμε από τις 15:00 και μετά το μεσημέρι της Κυριακής 8 Νοεμβρίου. (Λεωφ. Δεκέλειας 20, Νέα Χαλκηδόνα). Καλή  Διασκέδαση!