Συγγραφή βιβλίου για τη Πόλη και το Ζωγράφειο.

1161

O Διδάκτωρ κ.Γκανέτσος προετοιμάζει τη συγγραφή ενός βιβλίου σχετικά με το Ζωγράφειο και ζητάει την συμβολή σας στην προσπάθεια αυτή. Όσοι από εσάς ήσασταν μαθητές στο Ζωγράφειο ή έχετε φίλους- συγγενείς και έχετε διάθεση να βοηθήσετε μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τον κ.Γκανέτσο. Επίσης ο κ.Γκανέστος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση μας στο εστιατόριο Πέραν στην Αθήνα την κυριακή 8 Φεβρουαρίου και θα χαρεί να σας γνωρίσει από κοντά.

“Αγαπητοί Κωνσταντινουπολίτες,

Oνομάζομαι Δρ. Θεόδωρος Γκανέτσος και είναι Καθηγητής του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.

“Μέσω της ιστοσελίδας και με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας του constantinoupoli.com επιθυμώ να συλλέξω πληροφορίες σχετικά με τον Καθηγητή Γκρέαμ Λέανδρο Ρόμπερτσον Μαιρ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα 24.5.1947, από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα (…Καλογεροπούλου??) Απεχώρησε από την Αθήνα σε βραφική ηλικία και έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια στη Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Λύκειο το 1965.

Σπόυδασε στη συνέχεια Φυσική στην Ροβέρτειο Ανωτάτη Σχολή (Robert College και τώρα Bogazici University) όπου και απποφοίτησε το 1970 με B.S. Το επόμενο έτος έτυχε υποτροφίας στο “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ” αλλά επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου εξειδικέυθηκε στην Πυρηνική Ενέργεια, στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης και έλαβε αντίστοιχο Master (1973). Στη συνέχεια πήρε υποτροφία από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας UK και σπούδασε Φυσική Πλάσματος στο Λιβερπουλ.

Διδακτορικό 1979 (Πανεπιστήμιο Οξφόρδης)

Ανώτερο Διδακτορικό 1994 (Πανεπιστήμιο Οξφόρδης)

Προϋπηρεσία:

1/12/1979 – 31/11/1985 Aston University UK

1/1/1986 – 9/9/1986 Surrey University UK

10/9/1986 – 25/6/2004 Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Αυτό το διάστημα συγγράφω βιβλίο με αναφορές στο έργο, αλλά και στη ζωή ενός σπουδαίου ανθρώπου και καταξιωμένου Επιστήμονα.

Ήμουν ο μοναδικός PhD STUDENT που είχα την τύχη να ζήσω και να συνεργαστώ μαζί του από το 1991 έως το 2004 .

Παρακαλώ όπως να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συμπληρώσετε με τις δικές σας μνήμες, το δικό μου βιβλίο που έτσι θα γίνει και δικό σας, βάζοντας το δικό σας κομάτι στο παζλ, με σκοπό να χτίσουμε ένα σημαντικό έργο αφιερωμένο στη μνήμη του.

Ίσως σας είναι γνωστός με το όνομα Γκρέμι ή Λέανδρος, ίσως τον γνωρίσατε στο σπίτι του στη Πόλη, ή στο εξοχικό του στη Πρίγκηπο ή κάνατε παρέα στον Άλιμο (κοντά στη Καλαμακίου) όπου διέμενε μέχρι που έφυγε άδοξα τον Ιούνιο του 2004.

Σκοπεύω με την ολοκλήρωση του βιβλίου το σύνολο των χρημάτων από τς πωλήσεις, να δοθούν στο ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ, και με ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ στο όνομα ΛΕΑΝΔΡΟ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ ΜΑΙΡ, κάθε χρόνο ο πρώτος στην επίδοση Απόφοιτος να λαμβάνει ένα χρηματικό ποσό.

Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι και επιθυμεί να το μοιραστεί μαζί μου.

προσωπικά στοιχεία : Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ  Mob. Tel. ++306945273390, office ++302105381443, email: ganetsos@teipir.gr

Με εκτίμηση